Кабмін призначив новим керівником “Укрзалізниці” Євгена Лященка

Із ним укладуть контракт на два роки.

21.03.2023
Кабмін призначив новим керівником “Укрзалізниці” Євгена Лященка

Кабінет міністрів України призначив Євгена Лященка головою “Укрзалізниці” замість Олександра Камишіна. Про це йдеться у розпорядженні уряду.

Згідно з документом, уряд достроково припинив повноваження колишнього голови правління акціонерного товариства “Українська залізниця” Олександра Камишіна.

“Призначити з 23 березня 2023 р. головою правління акціонерного товариства “Українська залізниця” Лященка Євгена Анатолійовича строком на два роки”, — йдеться у розпорядженні.

Як зазначив міністр інфраструктури Олександр Кубраков, раніше він обіймав посаду члена правління залізниці і відповідав за фінансовий блок питань у компанії і за останній рік за безпосередньої участі Лященка було запроваджено “низку фактично революційних змін на УЗ”.

“Перш за все це перехід на прямі контакти з виробниками енергоресурсів: нафтопродуктів, електроенергії, газу. Ці рішення сукупно заощадили для держави мільярди гривень. Також важливим здобутком стало перенесення виплат за двома випусками єврооблігацій на загальну суму 895 млн доларів”, — зазначив міністр.

За його словами, ці та кілька інших управлінських рішень допомогли зберегти фінансову стабільність “Укрзалізниці” впродовж останніх двох років.

Кубраков наголосив, що зараз перед Лященком поставлені три ключові завдання:

  • Продовження реформи УЗ, а саме виділення окремих бізнес-вертикалей відповідно до сфери діяльності (пасажирська, вантажна, виробнича та інфраструктурна) і відповідність до європейського законодавства, особливо в питаннях безпеки та інклюзивності.
  • Виконання інвестиційної програми – розвиток експортних шляхів та створення необхідної інфраструктури, електрифікація необхідних залізничних ділянок тощо.
  • Вихід компанії на беззбитковість. За словами міністра, вже є ухвалений план необхідних заходів та є воля на виконання.

Кубраков також повідомив, що депутати підтримали призначення Олександра Камишіна міністром з питань стратегічних галузей промисловості України.

Коментарі

11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.
12:00
Відомий львівський лікар пройшов стажування у провідній клініці США
Завідувач відділення кардіології та реперфузійної терапії лікарні Святого Пантелеймона Василь Процько повернувся зі стажування у Сполучених Штатах Америки та поділився враженнями від поїздки.