Іспанський виробник зброї для України отримав посилку з вибухівкою

30 листопада посилку з вибухівкою отримало не лише посольство України в Іспанії, але й компанія, яка виробляє зброю для ЗСУ.

01.12.2022
Іспанський виробник зброї для України отримав посилку з вибухівкою

Іспанська компанія Instalaza, яка виробляє зброю, в тому числі для України, отримала поштою вибуховий пристрій у пакеті.

Про це пише іспанське видання El Periodico, передає “Deutsche Welle”. 

На пакеті розміром 10 на 15 сантиметрів, доставленому до Instalaza, було написано, що його відправили з України, повідомив місцевий чиновник радіостанції SER. Уже знаючи про вибух у столиці, працівники компанії зателефонували до поліції. Правоохоронці оточили район і передали конверт саперам. Просвічування рентгенівськими променями показало, що в ньому знаходиться вибуховий пристрій і нитка, яка приводить його в дію під час відкриття. Пакунок знищили контрольованим вибухом. Ніхто не постраждав.

Раніше того ж дня подібна “посилка” вибухнула у посольстві України в Мадриді.

За даними SER, обидва пакети мали одного відправника – на них була написана однакова адреса електронної пошти. Іспанська поліція розслідує зв’язок між цими двома інцидентами. Національна судова колегія розслідує вибух “поштової бомби” як терористичний акт. Національна поштова служба співпрацює зі слідством.

Коментарі

11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.
12:00
Відомий львівський лікар пройшов стажування у провідній клініці США
Завідувач відділення кардіології та реперфузійної терапії лікарні Святого Пантелеймона Василь Процько повернувся зі стажування у Сполучених Штатах Америки та поділився враженнями від поїздки.