Естонія надасть Україні пакет військової допомоги на €113 мільйонів

Це найбільший пакет допомоги, наданий Естонією.

19.01.2023
Естонія надасть Україні пакет військової допомоги на €113 мільйонів
Фото: умовне

Про це повідомляє національний мовник ERR.

Пакет військової допомоги складатиметься з десятків 155-мм і 122-мм гаубиць, боєприпасів, автомобілів підтримки для артилерійських підрозділів, понад сотні протитанкових гранатометів Carl-Gustav і понад тисячі одиниць боєприпасів до них.

Прем’єр-міністерка Естонії Кая Каллас звернулася до інших країн із закликом “переглянути свої запаси”, аби надіслати зброю Україні, оскільки “війна росії проти України має ціну – ціну, яку ми платимо в євро, а українці платять своїм життям”.

“Естонці знають зі своєї болісної історії, що відбувається, коли зло перемагає, а велика країна поглинає маленькі. Якщо Україна впаде, свобода в інших частинах світу буде також під загрозою. Допомагаючи Україні захистити її незалежність, ми захищаємо права всіх країни, включно з Естонією, на свободу та демократію… Тому неминуче необхідно продовжувати надавати військову допомогу Україні”, – зазначила прем’єр-міністерка.

Вона додала, що українці дуже швидко навчилися пускати в дію надані системи озброєння. 

“Держава і народ України досі дуже вміло використовували нашу військову допомогу. Ми всі хочемо, щоб війна закінчилася, але росія послала чіткий сигнал, що планує продовжувати свою загарбницьку війну. Тому вільний світ має продовжувати надавати збройну допомогу Україні і робити це ще швидше і набагато більше, ніж раніше, у більших масштабах”, – підкреслила Каллас.

 

Коментарі

11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.
12:00
Відомий львівський лікар пройшов стажування у провідній клініці США
Завідувач відділення кардіології та реперфузійної терапії лікарні Святого Пантелеймона Василь Процько повернувся зі стажування у Сполучених Штатах Америки та поділився враженнями від поїздки.