Державі повертатимуть землі водного фонду на Львівщині, на яких почали самовільно будувати відпочинковий комплекс

Ділянка розташована на території Сокальської територіальної громади.

14.04.2023
Державі повертатимуть землі водного фонду на Львівщині, на яких почали самовільно будувати відпочинковий комплекс
Ілюстративне фото

У Львівській обласній прокуратурі повідомили, що подали позов у суд до фізичної особи про звільнення самовільно зайнятої земельної ділянки шляхом знесення будинків відпочинку, розірвання договору оренди та повернення землі.

Встановлено, що фізична особа є орендарем земельної ділянки, яка призначена для риборозведення, площею майже 16 га. Спірна ділянка належить до категорії земель водного фонду, де будівництво споруд заборонено.

Однак, на вказаній ділянці орендар розпочав самовільне будівництво будинків для відпочинку з терасами. І з метою узаконити ці самобуди звернувся з позовом до районного суду про визнання права власності.

“Проте, вивчивши законність вищевказаного рішення районного суду, прокуратурою подано апеляційну скаргу і судом скасовано таке, як незаконне.

Крім цього, триває судовий розгляд, щоб усунути всі порушення закону, щодо звільнення самовільно зайнятої ділянки шляхом знесення будинків відпочинку та повернення землі Сокальській громаді”, – йдеться в повідомленні.

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.