ДБР розслідує побиття солдата у військовій частині

Попередньо інцидент кваліфікований як перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень, вчинені в умовах воєнного стану (ч. 5 ст. 426-1 КК України).

13.03.2023
ДБР розслідує побиття солдата у військовій частині

Державне бюро розслідувань порушило кримінальну справу за фактом побиття командиром взводу однієї з військових частин Житомирської області підлеглого солдата.

Про це повідомляє пресслужба ДБР.

“11 березня 2023 року у мережі Інтернет з’явилося відео з побиттям строковика його командиром. У ході перевірки було підтверджено, що інцидент стався в одній із військових частин на Житомирщині того ж дня після обіду. З пояснень молодшого лейтенанта “виховну бесіду» із застосуванням ударів руками та ногами він провів через перебування солдата, начебто, у стані алкогольного сп’яніння”, – йдеться у повідомленні.

За інформацією ДБР, життю та здоров’ю солдата нічого не загрожує, тяжкість отриманих тілесних ушкоджень встановлюється.

Нагадаємо, днями у мережі опублікували відео, на якому чоловік б’є ногою іншого, а навколо них стоять люди у військовій формі. Як зазначили місцеві медіа, на відео — молодший лейтенант Віктор Вітусевич, командир 2-го взводу роти охорони 190 навчального центру в селищі Гуйва Житомирського району.

Сам Вітусевич свою провину визнав і зазначив, що готовий до покарання, на яке заслуговує. Офіцер натякнув, що причиною його дій було вживання алкоголю.

Також інцидент уже прокоментувало командування 190 навчального центру. Воно запевняє, що поділяє обурення людей, почало розслідування та відсторонило фігурантів події від виконання службових обов’язків до кінця розслідування.

Коментарі

11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.
12:00
Відомий львівський лікар пройшов стажування у провідній клініці США
Завідувач відділення кардіології та реперфузійної терапії лікарні Святого Пантелеймона Василь Процько повернувся зі стажування у Сполучених Штатах Америки та поділився враженнями від поїздки.