На Львівщині судили прикордонника, який побив жінку дошкою

У Перемишлянах судили військовослужбовця одного із мобільних прикордонних загонів Анатолія І., якого звинуватили у нанесенні тяжких тілесних ушкоджень жінці.

22.02.2024
На Львівщині судили прикордонника, який побив жінку дошкою

Головний сержант вдарив жінку дошкою по голові, бо вона продала його дружині поганий алкоголь, що призвів до отруєння, повідомляє Lviv.mediа.

Внаслідок побиття жінка отримала серйозні ушкодження: гематоми, забій, травматичні крововиливи у мозок та в шлунок. Експерти кваліфікували їх як важкі тілесні ушкодження, що загрожують життю.

На суді обвинувачений визнав свою провину і повідомив, що вже компенсував постраждалій 34,5 тис. грн матеріальної шкоди. Чоловік пояснив, що того дня, приїхавши додому на реабілітацію після поранення, дізнався, що його дружина отруїлася алкоголем, який купила в потерпілої. Він пішов до неї сваритися, але далі, за його словами, він погано пам’ятає перебіг подій.

На суді ж постраждала повідомила, що внаслідок побиття частково втратила зір, перенесла інсульт, їй провели кілька операцій і тепер вона потребує постійної допомоги інших осіб. Жінка попросила суд стягнути з прикордонника не тільки матеріальну шкоду, а й 400 тисяч грн моральних збитків.

Заслухавши усі аргументи, суддя Олександра Гуняк визнала Анатолія I. винним у завданні тяжких тілесних ушкоджень і засудила до 5 років позбавлення волі. При цьому його звільнили від відбуття покарання з іспитовим строком тривалістю 3 роки. Чоловік також повинен заплатити потерпілій 250 тис. грн моральної шкоди. Але цей вирок Анатолій І. ще може оскаржити у Львівському апеляційному суді.

Коментарі

11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.
12:00
Відомий львівський лікар пройшов стажування у провідній клініці США
Завідувач відділення кардіології та реперфузійної терапії лікарні Святого Пантелеймона Василь Процько повернувся зі стажування у Сполучених Штатах Америки та поділився враженнями від поїздки.