Працівників Самбірського ТЦК судитимуть за незаконне утримання чотирьох чоловіків

До суду скеровано обвинувальний акт щодо двох колишніх військовослужбовців.

22.02.2024
Працівників Самбірського ТЦК судитимуть за незаконне утримання чотирьох чоловіків

Про це повідомили у пресслужбі Державного бюро розслідувань.

У вересні минулого року до соцмереж потрапило відео побиття у приміщенні ТЦК двох чоловіків. Харків’янин та мешканець Кривого Рогу потрапили до військкомату після того, як намагалися незаконно перетнути кордон з Польщею. Їх затримали прикордонники й доправили до військкомату для постановки на облік. Слідчі з’ясували, що їх незаконно утримували в приміщенні Самбірського районного ТЦК та СП.

“В РТЦК їх намагались примусити “добровільно” пройти військово-лікарську комісію для подальшої мобілізації. Одного з потерпілих утримували в приміщенні військкомату 10 днів, двох громадян – 7 днів, четвертого — 2 дні. Військовослужбовець-водій центру бив їх погрожуючи зброєю. Побиття відбувалось під “наглядом” керівника — заступника начальника одного з відділів”, — йдеться у повідомленні.

Військовослужбовця-водія обвинувачують у катуванні та незаконному позбавленні волі — за ч. 2 ст. 146 та ч. 1 ст. 127 КК України. Заступника начальника Самбірського РТЦК та СП звинувачують у неприпиненні кримінального правопорушення, що вчиняється підлеглим (ч. 4 ст. 426 КК України). Обох військовослужбовців звільнили з Самбірського РТЦК та СП й зарахували у резерв ЗСУ.

Коментарі

11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.
12:00
Відомий львівський лікар пройшов стажування у провідній клініці США
Завідувач відділення кардіології та реперфузійної терапії лікарні Святого Пантелеймона Василь Процько повернувся зі стажування у Сполучених Штатах Америки та поділився враженнями від поїздки.