70% поляків вважають, що інцидент з ракетою не вплине на відносини з Україною — опитування

Лише кожен п’ятий респондент вважає, що відносини імовірно погіршаться.

21.11.2022
70% поляків вважають, що інцидент з ракетою не вплине на відносини з Україною — опитування
Фото: умовне

Про це йдеться в опитуванні United Surveys для RMF FM та Dziennik Gazeta Prawna.

70,3% опитаних поляків відповіли, що інцидент із падінням ракети не вплине на польсько-українські відносини. Ще 0,7% людей зазначили, що вони “радше покращаться”, 0,8% — “однозначно будуть кращими”, 19,4% — “імовірніше погіршають”, а 1,2% — “однозначно гіршими”. Відповідь “не знаю” обрали 7,5%.

Крім того, майже 65% опитаних поляків вважають, що підтримка України є “достатньою”.

Кожен четвертий опитаний вважає, що допомога Україні є “занадто щедрою”. З іншого боку, 7% опитаних назвали його “недостатнім”.

Найпопулярнішими відповідями на питання, якою має бути польська допомога Україні, є: надання гуманітарної допомоги, прийом біженців та надання зброї – наприклад, карабінів чи протитанкових гранатометів.

Кожен третій опитаний вважає, що Польща повинна передати важку техніку, тобто літаки й танки. Про матеріальну допомогу говорить кожен четвертий опитаний.

Лише трохи більше одного відсотка опитаних вважають, що польський уряд повинен відправити своїх військових на допомогу Україні.

Опитування проводилося серед 1000 осіб 18-20 листопада за змішаною методикою.

Нагадаємо, Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що ситуація з падінням ракети на території Польщі може повторитися, і Варшава має бути готова до такого розвитку подій.

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.