Туреччина зняла заборону на експорт томатів через кілька днів після її введення

Заборону запровадили 2 березня і майже одразу скасували після різкої критики дій уряду.

09.03.2023
Туреччина зняла заборону на експорт томатів через кілька днів після її введення
Фото: умовне

Про це пише Agro Times, посилаючись на FreshPlaza.

“Внутрішній ринок не споживає томати, які ми виробляємо. Експортна ціна цих помідорів становить $0,63/кг, але на внутрішньому ринку вони коштують близько $0,2/кг на внутрішньому ринку. Якби не було експорту, ми б припинили виробництво томатів, тому що ми зазнали величезних збитків, якби ми продавали всю нашу продукцію за цінами внутрішнього ринку”, – зазначив виробник томатів Ясар Озкара.

Туреччина ввела обмеження на експорт томатів з 2 березня до 14 квітня 2023 року. Рішення було прийнято для забезпечення безпеки продовольчого постачання та стабільності цін всередині країни через різке зростання цін на томати в Європі та нещодавні землетруси, які вразили 11 провінцій Туреччини.

Нагадаємо, ціни на помідори в Україні виростуть через заборону експорту з Туреччини.

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.