Туреччина припиняє транзит підсанкційних товарів до рф

Таким чином росія втратить найбільший шлях для обходу західних санкцій.

10.03.2023
Туреччина припиняє транзит підсанкційних товарів до рф
Фото: умовне

У березні Туреччина раптово припинила транзит санкційних товарів до росії, через тиск США та ЄС, пише Bloomberg.

Високопоставлений турецький чиновник на умовах анонімності повідомив, що уряд наказав припинити транзит підсанкційних товарів через Туреччину з 1 березня відповідно до санкцій.

Наразі система оформлення вантажів у Туреччині перестала працювати: митна система блокує товари, які прямують до росії.

“Позиція Туреччини пов’язана з розширенням ЄС санкцій проти росії”, – заявив Мустафа Бояджиоглу, головний виконавчий директор стамбульської митної брокерської компанії Subasi, підтверджуючи блокування. Проте, за його словами, офіційно про припинення транзиту ніхто не повідомляв.

Видання зазначає, що експорт з Туреччини до росії зріс до 9,3 мільярда доларів у 2022 році, порівняно з 5,8 мільярда доларів у 2021 році.

Учасники ринку повʼязують зупинку транзиту санкційних вантажів із недавнім візитом до Туреччини держсекретаря США Ентоні Блінкена.

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.