«Я беру історії там, де можна їх підслухати»: у Львові пройшов творчий вечір з Дзвінкою Торохтушко

Сімʼя, натхнення, творчість, майбутні видавничі плани – те, що встигли обговорити на зустрічі з тернопільською письменницею Дзвінкою Торохтушко

20.01.2024
«Я беру історії там, де можна їх підслухати»: у Львові пройшов творчий вечір з Дзвінкою Торохтушко

Дзвінка Торохтушко – поетеса, письменниця, журналістка, перекладачка, авторка відомої «Молитви воїна», яка оберігає наших захисників на фронті і текст якої зберігається у вівтарі Гарнізонного храму у Львові.

Письменниця охоче поділилась історією, як почала писати свою першу поезію. Авторка розповіла, що ще в шкільні роки подала вірш про весну на конкурс від місцевої газети. Тоді вона посіла почесне друге місце, а нагороду їй вручав український поет Дмитро Павличко. З того часу й розпочалась творча карʼєра Дзвінки Торохтушко.

Окрім того, мисткиня розповіла гостям вечора, книжки яких авторів зараз читає. Серед улюблених: Анна Осадко, Уляна Галич, Богдан Томенчук та інші.

На запитання, яка улюблена частина творчого процесу письменниці, Дзвінка поділилась, що “найбільше їй імпонує момент натхнення, коли зароджується ідея для майбутнього твору”.

Також на вечір завітала солістка гурту “Svoya Music” Марія Боднар і виконала пісню «Молитва», яка була написана у період найбільш запеклої оборони Донецького аеропорту.

Діана Болюх, Юлія Гайдучок

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.