Вищий антикорупційний суд отримав нову очільницю

Новим головою стала суддя Віра Михайленко.

15.02.2023
Вищий антикорупційний суд отримав нову очільницю
Фото: Віра Михайленко

Про це повідомила пресслужба Вищого антикорупційного суду. Відповідне рішення ухвалили на загальних зборах суддів 14 лютого.

Від 7 травня 2019 року до 6 травня 2022 року головою ВАКС була Олена Танасевич. З 7 травня 2022 року повноваження голови Вищого антикорупційного суду виконував Олег Павлишин, який має найбільший суддівський стаж. 

18 травня 2022 року головою Апеляційної палати ВАКС обрали суддю Олександра Семенникова. Він змінив на цій посаді Даниїлу Чорненьку.

Зазначимо 42-річна Віра Михайленко має юридичну освіту. Працювала суддею ВАКС із 2019 року. До призначення главою була суддею-спікеркою Вищого антикорупційного суду. Має звання кандидатки юридичних наук.

Відомо, що восени 2020 року Третя дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя притягла до відповідальності Михайленко, яка на той час була вже слідчим суддею ВАКС.

Їй було призначено попередження за дозвіл проводити заочне розслідування щодо скандального ексміністра часів Януковича-Азарова Миколи Злочевського. Останній втік з України у 2014 році.

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.