Випробування жіночої військової форми завершать до кінця травня

У ЗСУ служить 41 тисяча жінок, ще близько 19 тисяч — цивільні працівниці, які працюють задля потреб армії. Безпосередньо в бойових діях бере участь близько пʼяти тисяч жінок.

29.03.2023
Випробування жіночої військової форми завершать до кінця травня

Міністерство оборони 29 березня повідомило, що до кінця травня завершить наступний етап випробування жіночої військової форми українських виробників

Представники Міністерства зустрілися з представниками вітчизняних виробників та громадських організацій, обговорили результати першого етапу експериментального носіння нових зразків жіночої форми. На зустрічі запропонували зміни до нинішньої моделі літньої форми — з урахуванням особливостей анатомії жіночої фігури. Також на зустрічі показали чотири нові зразки літнього однострою.

За результатами вирішили виготовити нову партію зразків форми для передачі в підрозділи. Очікується, що її випробування завершиться до кінця травня. Окрім того, зараз у війську тривають випробування жіночої білизни, наданої громадськими організаціями Forma two та «Смілива Україна».

Міністр оборони Олексій Резніков зазначив, що, окрім зручної форми, триває робота щодо забезпечення жінок бронежилетами з урахуванням фізіологічних особливостей. Експериментальний зразок бронежилета для жінок уже розробили, і провели низку робочих зустрічей із представниками потенційних виробників, які можуть їх виготовити. Після успішних польових випробувань бронежилети передадуть у ЗСУ.

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.