Власники незаконних МАФів у Львові судяться з містом

8 самовільно встановлених павільйонів на вул. В. Великого, 59 Б у Львові за рішенням виконкому мали знести.

20.02.2024
Власники незаконних МАФів у Львові судяться з містом

Як повідомляє пресслужба Львівської міськради, замість добровільного демонтажу, підприємці звернулись до суду. Тепер місто відстоює знесення незаконних споруд у суді. Однак допоки процес триває МАФи й далі працюватимуть.

За інформацією департаменту містобудування Львівської міськради, у Львові тривають демонтажі тимчасових споруд, що стоять на комунальній землі без жодних потрібних для цього дозволів. Проте не завжди підприємці готові демонтовувати МАФи добровільно.

Тимчасові споруди, розміщені на вул. В. Великого, 59Б, функціонують без жодних на те правових підстав. Підприємці користуються комунальною землею і не платять місту.

Ще у 2003 році ТзОВ «Біля універмагу» отримало в сервітутне користування 0,54 га міської землі на вул. Княгині Ольги, 106 для обслуговування ринку. П’ять років підприємці платили за орендну. Згодом офіційно адресу в договорі змінили, але договір про користування землею не продовжили.

«Минулого року працівники управління держконтролю за використанням і охороною земель провели обстеження всієї цієї території навколо, так званого, “нового ЦУМу”. Вони з’ясували, що ці вісім павільйонів стоять на комунальній землі самовільно, безпідставно і без жодних дозвільних документів», – кажуть у департаменті містобудування Львівської міської ради.

Франківська районна адміністрація звернулася до виконавчого комітету – і той наприкінці грудня прийняв рішення про демонтаж незаконних МАФів. Звичайно, підприємцям дали змогу зробити це добровільно. Але вони такою нагодою не скористались і пішли до суду.

Поки рішення Львівського окружного адміністративного суду щодо самовільних павільйонів ще нема і невідомо, коли буде. Але всередині лютого суд прийняв рішення про забезпечення позову.

«Таке рішення суду означає, що поки справу розглядатимуть у суді, що може тривати місяцями, МАФи і далі незаконно займатимуть комунальну землю. Адже, як пише суддя у своїй ухвалі, «суд дійшов висновку про наявність об’єктивних обставин» для забезпечення позову», – додають у департаменті містобудування міста.

Львівська міська рада буде активно відстоювати свою позицію в суді. Підприємцям нагадують, що закон не має вибіркової сили і бізнес має працювати однаково на законних підставах у місті”, – наголосили у пресслужбі.

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.