Велика Британія наклала санкції на Марченко та родичів російських олігархів

Майно і кошти тих, хто потрапив під санкції, у Британії заморожені.

12.04.2023
Велика Британія наклала санкції на Марченко та родичів російських олігархів
Фото: умовне

Про це йдеться у повідомленні на сайті британського уряду.

Крім Оксани Марченко, яку в Україні оголосили в розшук, до санкційного списку потрапили родичі кількох російських олігархів. 

Зокрема, дружина російського бізнесмена Володимира Євтушенкова Наталія Євтушенкова та його діти Фелікс і Тетяна, та дочка сенатора Сулеймана Керімова Гульнара Керімова. Крім того, обмеження стосуються родичів олігарха та депутата держдуми Андрія Скоча: Володимира Скоча (батько) та Варвари Скоч (донька).

Під санкції також потрапив холдинг USM, заснований Алішером Усмановим. В обґрунтуванні санкцій зазначено, що USM належить або контролюється безпосередньо або побічно особою, яка “отримує вигоду від підтримки уряду росії, а саме Алішером Усмановим”, а також що USM “займається бізнесом у секторах стратегічної значущості для уряду росії, а саме в російському видобувному секторі та секторі комунікаційних і цифрових технологій”.

Крім того, під санкції потрапили ще дві компанії, які уряд Великої Британії вважає пов’язаними з Усмановим: Curzon Square Limited і Hanley Limited. Компанію Meritservus HC Limited уряд Великої Британії пов’язує з Романом Абрамовичем.

Загалом у санкційному списку Великої Британії тепер 1559 фізичних осіб і 184 юридичні особи. Майно і кошти тих, хто потрапив під санкції у Великій Британії, підлягають замороженню.

Нагадаємо, США планують ввести санкції проти уряду Угорщини, через нові енергетичні угоди з рф.

Коментарі

11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.
12:00
Відомий львівський лікар пройшов стажування у провідній клініці США
Завідувач відділення кардіології та реперфузійної терапії лікарні Святого Пантелеймона Василь Процько повернувся зі стажування у Сполучених Штатах Америки та поділився враженнями від поїздки.