В Україну повернули ще одну викрадену росіянами дитину

Мама хлопчика мало не потрапила за ґрати в росії, коли хотіла врятувати свого сина.

25.05.2023
В Україну повернули ще одну викрадену росіянами дитину

До України вдалось повернути ще одну депортовану російськими окупантами дитину. Про це розповів Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець.

“Перед тим, як поїхати у рф, громадянка України звернулася до недержавної організації, яка допомогла їй із поїздкою. Але жодна організація/спільнота не може гарантувати безпеку на території чужої країни й жінка була за крок до того, щоб опинитися за ґратами у рф.

Наголошую на тому, що нині з країною-терористкою Україна не має жодних дипломатичних відносин, а також там неможливо отримати консульські послуги громадянам нашої держави! І тим українцям, які звертаються до недержавних структур, державі буде складно допомогти. Тим паче коли рф не надає жодної інформації.

З тих випадків, які нині відомі, то рф практикує 2-3-добові затримання наших громадян, які намагаються власними силами (чи з підтримкою недержавних організацій) повернути своїх рідних додому. Маю пересторогу, що така практика може використовуватися і в Білорусі”, – розповів Лубінець.

На щастя, працівники нашого Офісу Омбудсмана вчасно зреагували та допомогли українці забрати свою неповнолітню дитину і повернутися в Україну.

 

Коментарі

11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.
12:00
Відомий львівський лікар пройшов стажування у провідній клініці США
Завідувач відділення кардіології та реперфузійної терапії лікарні Святого Пантелеймона Василь Процько повернувся зі стажування у Сполучених Штатах Америки та поділився враженнями від поїздки.