В Україні вдвічі збільшилась кількість автокрадіжок

За 2022 рік було відкрито 4 194 кримінальних проваджень, і це найбільший сплеск, починаючи від 2017 року.

30.03.2023
В Україні вдвічі збільшилась кількість автокрадіжок
Фото: умовне

Кількість автокрадіжок в Україні у 2022 році зросла майже вдвічі. Про це повідомляє Опендатабот, платформа для роботи з відкритими даними, посилаючись на дані ГПУ.

Зазначається, що у 2022 році середньомісячний показник сягнув 350 проваджень. Водночас лише кожна п’ята справа доходила до суду.

Щодо залежності від пори року, то найгірша ситуація спостерігалася навесні: у березні-травні 2022 зареєстровано 1956 справ про крадіжку авто, і це майже половина усіх проваджень, зареєстрованих за рік.

Влітку середні показники автовикрадень дещо впали — до 350 проваджень на місяць. Восени скорочення продовжилося – до 240 проваджень на місяць, до рівня 2021 року. Вже у грудні було зареєстровано найменшу кількість автокрадіжок за рік – 100.

Також в Опендатабот зазначили, що у 2023 році ситуація надалі покращується: кількість проваджень про крадіжки авто є навіть нижчою за показники до великого вторгнення.

За перші два місяці 2023 року зареєстровано 310 нових проваджень, і це на 20% менше, ніж за січень-лютий 2022 року.

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.