В Україні почали перевіряти переселенців

Частину з них позбавлять виплат.

04.12.2022
В Україні почали перевіряти переселенців
Фото: умовне

На десятому місяці повномасштабного російського вторгнення в Україну розпочалися перевірки внутрішньо переміщених осіб, за результатами яких людей можуть позбавляти виплат.

Як заявила міністр соціальної політики України Оксана Жолнович в інтерв’ю “Суспільному”, людина, яка повернулася додому, на своє постійне місце проживання, перестає бути переселенцем і втрачає право на отримання виплат для ВПО.

Жолнович зазначила, що багато хто після повернення додому не знімаються з реєстрації, хоча уряд може запропонувати таким громадянам інші програми фінансової підтримки.

“Якщо людина повернулася, вона була внутрішньо переміщеною й у неї немає роботи… у нас є програми: малозабезпечені, багатодітні, та ж субсидія. Ми можемо допомагати просто вже розв’язуючи конкретну проблему, яка виникає у людини за місцем постійного проживання”, – сказала вона.

Жолнович зазначила, що громадянам, зареєстрованим як ВПО, прийде повідомлення з проханням з’явитися в управління соцзахисту і підтвердити своє перебування. У разі неявки протягом 10 днів, виплати будуть припинені. Якщо неявка була з поважної причини, потрібно буде написати заяву, надати відповідні документи й виплати буде відновлено.

 

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.