Україна отримала польовий шпиталь від Естонії, Норвегії та Нідерландів

Естонський центр оборонних інвестицій (ECDI) у співпраці з Норвегією та Нідерландами відправив Україні третій пакет допомоги для польових госпіталів, щоб підтримати її у війні проти російської агресії.

21.03.2023
Україна отримала польовий шпиталь від Естонії, Норвегії та Нідерландів
Фото: умовне

Про це йдеться у заяві на сайті Збройних сил Естонії, пише “Європейська правда”.

Норвегія та Нідерланди пожертвували 7,8 мільйона євро на відправку польового госпіталю, щоб підтримати медичну спроможність України.

Україна отримала вісім спеціалізованих медичних контейнерів, включаючи хірургічний, невідкладної медицини, інтенсивної терапії, лікувальний та проміжний модулі, медичний склад, стерилізаційний модуль та ресурсний модуль.

“Окрім звичайних частин лікарняного комплексу, Україні були передані контейнери для зберігання, намети для житлових модулів та санітарний модуль з душовими, туалетами та пральними машинами з сушарками”, – сказав Каді-Кай Колло, керівник проєкту польового госпіталю в ECDI.

Крім того, опалювальне та охолоджувальне обладнання модифікували відповідно до українського клімату, а тунелі, що з’єднують обладнання з контейнерами, оновили.

Також, для транспортування пацієнтів шпиталю передали десять позашляховиків MAN. Пакет допомоги також включає витратні матеріали для шпиталю та тренінги для української медичної команди.

Підготовлена команда може розгорнути госпіталь приблизно за годину. У звичайних умовах у польовому шпиталі працює близько 15 осіб.

Минулого року, у березні та вересні, у співпраці з Німеччиною в Україні передали два польових госпіталі.

Коментарі

11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.
12:00
Відомий львівський лікар пройшов стажування у провідній клініці США
Завідувач відділення кардіології та реперфузійної терапії лікарні Святого Пантелеймона Василь Процько повернувся зі стажування у Сполучених Штатах Америки та поділився враженнями від поїздки.