Нідерланди виділять €260 мільйонів на закупівлю боєприпасів для України

Йдеться про боєприпаси калібру 155-мм.

25.05.2023
Нідерланди виділять €260 мільйонів на закупівлю боєприпасів для України
Фото: умовне

Про це повідомляє Міноборони Нідерландів.

“Військова підтримка України, розширення виробничих потужностей та нові оборонні проєкти. Про це, зокрема, говорили у Брюсселі міністри оборони ЄС. Міністр оборони Нідерландів Кайса Оллонґрен повідомила, що Нідерланди виділяють 260 млн євро на спільну закупівлю боєприпасів для України”, – йдеться у повідомленні.

У відомстві також зазначили, що Нідерланди й надалі активно працюють над підготовкою українських бійців, яка відбувається завдяки навчальній місії ЄС. На сьогодні підготовку пройшли вже 15,2 тисячі бійців, з яких частина готувалася Нідерландами.

“Минулого тижня ми відправили до Німеччини 10 своїх солдатів, щоб вони навчали українців. Ще одне навчання за участі нідерландських військових заплановане на кінець року”, – йдеться у повідомлені.

Нагадаємо, у Нідерландах заявили, що готові поставити Україні винищувачі F-16.

Коментарі

11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.
12:00
Відомий львівський лікар пройшов стажування у провідній клініці США
Завідувач відділення кардіології та реперфузійної терапії лікарні Святого Пантелеймона Василь Процько повернувся зі стажування у Сполучених Штатах Америки та поділився враженнями від поїздки.