У Вінниці затримали чоловіка, який вербував українських “тюремників” до ПВК “вагнер”

За вступ до російської ПВК і участь у бойових діях проти Сил оборони він пропонував кожному “рекруту” грошову винагороду у розмірі від 2 до 4 тис. дол. на місяць.

22.02.2023
У Вінниці затримали чоловіка, який вербував українських “тюремників” до ПВК “вагнер”
Фото: СБУ

Про це повідомляє Служба безпеки України. 

За даними слідства, зрадником виявився місцевий рецидивіст, який 15 років провів за ґратами за розбій та групове зґвалтування.

Саме через широке коло зв’язків у кримінальному середовищі, в тому числі на території країни-агресора, на нього вийшов представник угруповання «вагнера». За вказівкою ворога вінничанин почав підшукувати колишніх в’язнів для залучення до складу приватної військової компанії рф.

Під час обшуку за місцем проживання фігуранта правоохоронці виявили мобільні телефони та комп’ютерну техніку із доказами його листування з «вагнерівцем».

Чоловікові повідомили про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Вирішується питання щодо обрання йому міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.