У Тернополі судили адміністратора Telegram-каналу для ухилянтів

Суд визнав винним Ростислава Надзікевича у перешкоджанні законній діяльності Збройних сил України, але звільнив від покарання, призначивши три роки іспитового терміну.

18.04.2024
У Тернополі судили адміністратора Telegram-каналу для ухилянтів

Чоловік був адміністратором чат-боту та каналу у Telegram, в якій повідомляв, де представники ТЦК роздають повістки, повідомляє Zaxid.net.

Ростислав Надзікевич створив канал у серпні 2023 року, де збирав інформацію про роботу ТЦК і вручення повісток. Інформацію він отримував від мешканців Тернополя, які могли анонімно писати у чат-бот. Повідомлення у чат-боті видалялися автоматично через добу. Обвинувачений адміністрував канал з фейкового профілю. Ростислав Надзікевич також рекламував свій канал в інших місцевих групах. Чоловіка викрили працівники СБУ та 26 жовтня 2023 року провели обшуки в його помешканні.

У суді обвинувачений повністю визнав провину, розкаявся та уклав з прокурором угоду про визнання винуватості. Суддя Наталія Воробель визнала Ростислава Надзікевича винним у перешкоджанні законній діяльності ЗСУ  і призначила йому три роки іспитового терміну. Також суд конфіскував на користь держави мобільний телефон Samsung Galaxy.

 

Коментарі

11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.
12:00
Відомий львівський лікар пройшов стажування у провідній клініці США
Завідувач відділення кардіології та реперфузійної терапії лікарні Святого Пантелеймона Василь Процько повернувся зі стажування у Сполучених Штатах Америки та поділився враженнями від поїздки.