У Польщі змінили назви російських калінінграда та калініградської області

Комісія постановила, що щодо окупованого міста “калінінград” доцільніше вживати назву Крулевєц (Królewiec) та Крулевецька область відповідно.

10.05.2023
У Польщі змінили назви російських калінінграда та калініградської області
Фото: умовне

Відповідні зміни набули чинності 9 травня, повідомило польське видання Rzeczpospolita.

Польський комітет зі стандартизації географічних назв рекомендував відмовитись від використання назви міста “Калінінград”.

“Ми не хочемо русифікації в Польщі і тому вирішили змінити назву рідною мовою Калінінграда та Калінінградської області. Імена нав’язані нам і штучні, які не пов’язані з нашою історією. Факт присвоєння великому прикордонному місту імені Калініна М.І., тобто злочинця, співобвинуваченого в ому числі за винесення рішення про масове вбивство польських офіцерів у Катині у 1940 році, викликає негативні емоції у поляків” -, зазначив Вальдемар Буда, міністр розвитку та технологій Польщі.

Комісія підкреслила, що географічні назви, окрім ідентифікаційної функції, можуть мати символічну функцію, і що “нинішня російська назва міста є елементом російського символічного простору, нав’язаного також аудиторії за межами країни”.

“Події, пов’язані з російським вторгненням в Україну, нав’язуванням так званого “русского мира”, веденням росією інформаційної війни, змушують нас по-іншому поглянути на питання нав’язаних назв, які викликають великі суперечки і не зустрічають схвалення в Польщі”, – заявила комісія зі стандартизації географічних назв.

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.