У Мінкульті хочуть обміняти вкраденого в Херсоні єнота на пам’ятники Пушкіну

Петиція з пропозицією обміняти пам’ятник Катерині II на викраденого єнота станом на ранок 24 листопада вона набрала понад 7 тисяч голосів із 25 000 необхідних.

24.11.2022
У Мінкульті хочуть обміняти вкраденого в Херсоні єнота на пам’ятники Пушкіну
Фото: умовне

Міністр культури Олександр Ткаченко прокоментував петицію з проханням обміняти єнота, якого російські окупанти викрали з Херсонського контактного мінізоопарку, на пам’ятник Катерині II в Одесі.

Свою думку міністр висловив в інтерв’ю «Українській правді».

«Не тільки єнота, а і картини поверніть разом з єнотом. Ми можемо, до речі, оці всі пам’ятники Пушкіну, які зараз масово переміщають в інші місця, запропонувати обміняти на те, що було вкрадено, включно з єнотом», — сказав Ткаченко.

За його словами, не всі пам’ятники Пушкіну є об’єктами культурної спадщини. Але ті, що занесені в реєстри, мають бути перенесені до музею чи зберігатися на якійсь окремій ділянці, каже міністр.

«Але багато цих пам’ятників, ми знаємо, що вони робилися під кальку, і в Катерині, наскільки я пам’ятаю, оригінальних елементів залишилося дуже мало», — додав він.

Першою про крадіжку єнота з Херсонського зоопарку «похвалилася» російська блогерка Анна Долгарьова. Міноборони України заявило, що «єнота ми обов’язково знайдемо».

Коментарі

11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.
12:00
Відомий львівський лікар пройшов стажування у провідній клініці США
Завідувач відділення кардіології та реперфузійної терапії лікарні Святого Пантелеймона Василь Процько повернувся зі стажування у Сполучених Штатах Америки та поділився враженнями від поїздки.