Цього навчального року на Львівщині розпочнуть навчання майже 300 тисяч учнів

Про готовність області до нового навчального року розповів вчора, 30 серпня, директор департаменту освіти і науки Львівської ОДА Олег Паска.

31.08.2023
Цього навчального року на Львівщині розпочнуть навчання майже 300 тисяч учнів

Брифінг відбувся в Офіційному медіацентрі при Львівській ОВА.

«Не зважаючи на військову агресію російської федерації ми зуміли зорієнтуватися, правильно побудувати навчальний процес і тому за показниками очного навчання Львівщина мала перше місце в Україні, не лише тому, що ми на заході країни, а ще й тому, що було обрано правильну систему підготовки до навчального року», – розповів Олег Паска.

ДОШКІЛЬНА ОСВІТА

За 2 роки війни в області відкрилося 53 заклади дошкілля.

У 2023 році в Львівській області функціонує 928 закладів дошкільної освіти (разом з дошкільними підрозділами, в яких виховується 64тисячі 876 дітей).

Середній показник охоплення дітей 3-6 років дошкільною освітою – 86%, наповнюваність груп закладів дошкільної освіти області – на 100 місць – 108 дітей

У 2022/2023 навчальному році створено 145 додаткових місць, зокрема відкрито: 3 ЗДО, 2 дошкільні підрозділи та 3 додаткові групи в діючих ЗДО.

За результатами комісійних обстежень у 509 закладах дошкільної освіти комунальної форми власності для укриття учасників освітнього процесу використовується 538 об’єктів з них: 15 протирадіаційних укриттів, 427 найпростіших укриттів, заключено угоди на укриття в інших суб’єктів господарювання у 97 закладів освіти, укриття відсутні у 2 закладах освіти.

ЗАГАЛЬНА СЕРЕДНЯ ОСВІТА

Прогнозована мережа шкіл станом на 30.08.2023 становить 1093 ЗЗСО з учнівським контингентом 294 тисячі 011 осіб. Цей показник може змінитися, оскільки ще не всі громади ухвалили рішення щодо закриття шкіл.

Передбачається, що 227 тисяч 859 учнів здобуватимуть освіту у новому навчальному році у очному режимі, 64682 – змішано, 1470 – дистанційно (включно з учнями Української дистанційної школи).

За результатами комісійних обстежень в 1068 закладах загальної середньої освіти комунальної форми власності (у тому числі 25 закладів спеціальної освіти) та 109 філіях опорних закладів загальної середньої освіти для укриття учасників освітнього процесу облаштовано та використовується 1172 укриття з них: 96 протирадіаційних укриттів, 852 найпростіших укриттів, укладено угоди на укриття в інших суб’єктів господарювання у 224 закладах загальної середньої освіти.

В 5 закладах загальної середньої освіти укриття відсутні, але керівниками відділів освіти спільно з директорами закладів освіти здійснюються заходи щодо укладання угод на використання укриття в інших суб’єктів господарювання.

ПІДВЕЗЕННЯ УЧНІВ

Станом на сьогодні приблизно 27094 учнів перевозять школярики, 2435 учнів потребують довезення.

До кінця цього року буде закуплено ще 70 школяриків, таким чином Львівщина буде повністю забезпечена шкільними автобусами.

ПІДРУЧНИКИ НУШ

Департамент освіти і науки Львівської ОВА здійснює заходи щодо забезпечення закладів освіти підручниками – у 2023 році було здійснено замовлення підручників для 6 класу. Станом на 30.08.2023 на склад департаменту надійшло 308 186 шт. (92,5%), видали на громади 226 845 шт. (74,6%). Підручники друкуються коштом Міністерства освіти і науки України.

ГОТОВНІСТЬ ДО ОПАЛЮВАЛЬНОГО СЕЗОНУ

В опалювальному сезоні 2023-2024 років теплопостачання закладів загальної середньої та дошкільної освіти (крім централізованого опалення) буде здійснюватись від власних котелень.

Всього котелень (паливних), які забезпечуватимуть теплопостачання ЗЗСО та ЗДО – 931.

Станом на сьогодні котельні на 90% готові до опалювального сезону.

РЕЗЕРВНЕ ЕЛЕКТРОПОСТАЧАННЯ

За результатами роботи, яка проводиться департаментом та відділами освіти територіальних громад щодо забезпечення ЗЗСО резервним електропостачанням на випадок відсутності електричної енергії, за кошти місцевих бюджетів, залучених коштів та за рахунок спонсорської допомоги, забезпечено генераторами понад 800 ЗЗСО.

Забезпечення генераторами усіх закладів загальної середньої освіти продовжується.

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.