Серед затриманих за плани путчу у Німеччині – росіянка і чоловік, який контактував з представниками РФ

Під час спецоперації проти правоекстремістської організації, що планувала викрадати політиків та штурмувати Бундестаг, затримали 24 громадян Німеччини, одну громадянку РФ, по одному арешту відбулося також в Австрії та Італії.

07.12.2022
Серед затриманих за плани путчу у Німеччині – росіянка і чоловік, який контактував з представниками РФ

Про це пише “Європейська правда з посиланням на DW.

Прокуратура ідентифікувала підозрюваних керівників лише як Генріх XIII П.Р. та Рюдігер в. П., відповідно до німецьких правил захисту приватного життя. Журнал Der Spiegel повідомив, що перший був відомим 71-річним членом другорядного німецького дворянського роду, а другий – 69-річним колишнім десантником.

За даними прокуратури, Генріх XIII П. Р., якого група планувала зробити новим лідером Німеччини, контактував з російськими офіційними особами у прагненні встановити новий порядок в Німеччині після повалення берлінського уряду. Росіянка Віталія Б. нібито допомагала йому в цьому.

Серед підозрюваних у цій справі також є чинний військовослужбовець Командування сил спеціального призначення Бундесверу (KSK), а також кілька резервістів Бундесверу, повідомив агентству DPA речник Служби військової контррозвідки (MAD) ФРН.

Для досягнення своїх цілей угруповання обирало за мішені військовослужбовців Бундесверу та поліцейських. Воно сформувало “військове відділення” і раду на чолі з Генріхом XIII П. Р.

У будинку військовослужбовця та в його казармі у федеральній землі Баден-Вюртемберг було проведено обшук.

Нагадаємо, у Німеччині спеціальні поліцейські сили у середу проводять спецоперацію одночасно в одинадцяти федеральних землях проти правоекстремістської організації, що планувала викрадати політиків та штурмувати Бундестаг.

Права терористична група набиралася переважно з представників організації так званих “рейхсбюргерів”. “Рейхсбюргери” відкидають наявний у Німеччині державний устрій і хочуть замінити його на недемократичну систему. Ймовірно, що у радикалізації екстремістів відіграла свою роль конспірологічна ідеологія QAnon, яку поділяла частина нападників на Капітолій США у Вашингтоні в січні 2021 року.

Згідно з висновками слідства, підозрювані з листопада 2021 року планували збройний напад на Бундестаг та захоплення політиків. Вважається, що нападники розраховували на початок заворушень у результаті їхніх дій та на “переворот” в Німеччині.

Коментарі

11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.
12:00
Відомий львівський лікар пройшов стажування у провідній клініці США
Завідувач відділення кардіології та реперфузійної терапії лікарні Святого Пантелеймона Василь Процько повернувся зі стажування у Сполучених Штатах Америки та поділився враженнями від поїздки.