Україна отримає німецькі танки Leopard 2 до кінця березня

Німецький міністр оборони переконаний, що це відбудеться вчасно і допоможе зміцнити Україну.

26.01.2023
Україна отримає німецькі танки Leopard 2 до кінця березня

Про це 26 січня заявив міністр оборони ФРН Борис Пісторіус, передає “Укрінформ”. 

“У мене немає підстав вважати, що це надто пізно. Думаю, ми доправимо наші Leopard найпізніше до кінця березня. Наскільки я розумію, це досить швидко”, – заявив міністр. 

Він переконаний, що танки посилять боєздатність ЗСУ та дозволять їм успішно воювати проти російських військ заради відновлення територіальної цілісності держави. 

Глава Бундесверу підтвердив, що навчання українських військових на БМП Marder розпочнеться ще до кінця січня. На танках – трохи пізніше, “щоби все завершити до кінця березня – початку квітня”.

Водночас Пісторіус не погодився, що Німеччина надто довго розмірковувала щодо постачання Україні танків. 

“Ми не вагалися. Ми вели переговори, ми говорили з нашими партнерами, союзниками та друзями, радилися, що краще зробити зараз. А це займає час… Думаю, всі мають бути задоволені цим рішенням, адже ми робимо те, що потрібно”, – пояснив він.

Міністр сказав, що розуміє всіх тих співвітчизників, які були проти постачання танків Україні через побоювання, що Німеччина сама стане стороною війни. Він повторив, що рішення було складне для Берліна, але важливо, що воно було прийнято в тісній кооперації з союзниками та партнерами.

Нагадаємо, Німеччина схвалила реекспорт танків Leopard в Україну з країн-партнерів, а також надасть Україні роту Leopard 2.

Коментарі

11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.
12:00
Відомий львівський лікар пройшов стажування у провідній клініці США
Завідувач відділення кардіології та реперфузійної терапії лікарні Святого Пантелеймона Василь Процько повернувся зі стажування у Сполучених Штатах Америки та поділився враженнями від поїздки.
14:02
Традиції «аварійності» львівського мера
«…Тут зберігають давні традиції…», «… завжди особлива атмосфера святкування певних подій, свят, проведення різних форумів…» – приблизно так відгукуються гості про наше місто. Нерідко так говорять і самі львів’яни.