росія блокує ротацію експертів МАГАТЕ на Запорізькій АЕС

Також окупаційні війська продовжують розміщувати на ЗАЕС військову техніку та російських солдатів.

20.02.2023
росія блокує ротацію експертів МАГАТЕ на Запорізькій АЕС
Фото: умовне

Про це йдеться в заяві МЗС України.

Міністерство закордонних справ України вимагає від міжнародної спільноти терміново відреагувати на злочини рф проти цивільних ядерних обʼєктів в Україні, зокрема окупацію ЗАЕС, перешкоджання роботі МАГАТЕ та створення загроз життю міжнародних експертів.

“Закликаємо міжнародну спільноту вжити негайних кроків задля розширення санкцій проти російської державної корпорації “росатом”, афілійованих з нею компаній та інституцій, а також інших ключових чинників атомної енергетики росії. Окремо наголошуємо на нагальності повного припинення співробітництва з рф у сфері ядерних технологій, а також обмеження прав і привілеїв росії в МАГАТЕ”, – заявили в українському МЗС.

МЗС зазначило, що ротація експертів МАГАТЕ має бути негайно розблокована. Також експертів необхідно забезпечити безпечним переміщенням тимчасово окупованими територіями України до ЗАЕС.

“Якщо Росію не зупинити, її злочинні дії на українському ядерному об’єкті можуть призвести до катастрофи, масштаби якої були досі незнані для Європи”, – наголосили в МЗС.

Нагадаємо, 25 січня постійні місії Міжнародного агентства з атомної енергії почали працювати на всіх українських АЕС: Хмельницькій, Рівненській, Південноукраїнській, Запорізькій та Чорнобильській.

Коментарі

11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.
12:00
Відомий львівський лікар пройшов стажування у провідній клініці США
Завідувач відділення кардіології та реперфузійної терапії лікарні Святого Пантелеймона Василь Процько повернувся зі стажування у Сполучених Штатах Америки та поділився враженнями від поїздки.