Окупант, погрожуючи розстрілом, змушував полоненого розповісти вірш Пушкіна

Російський військовий Костянтин Юдін підозрюється Службою безпеки України у порушенні законів та звичаїв війни.

07.06.2023
Окупант, погрожуючи розстрілом, змушував полоненого розповісти вірш Пушкіна

Про це йдеться у тексті підозри, пише “Судовий репортер”.

У ніч із 3 на 4 березня 2022 року в місті Енергодар Запорізької області та безпосередньо на території Запорізької атомної електростанції відбулося бойове зіткнення військових частин Нацгвардії України і збройних формувань рф. Як наслідок місто і АЕС були окуповані, а українські військові потрапили в полон.

На початку квітня росіяни відвели полонених до блокпоста на вʼїзді в Енергодар і наказали розбирати фортифікаційні споруди.

Росгвардієць Юдін викликав до себе полонених, залучених на демонтажних роботах, і допитував. При цьому вимагав, щоб йому відповідали російською.

21-річний український військовий відмовлявся говорити російською. Розлючений Юдін відвів хлопця в окрему господарську споруду і поставив обличчям до стіни. За спілкування українською мовою він вистрелив йому в ногу.

Потім Юдін приклав потерпілому пістолет до голови й наказав розповісти вірш Пушкіна. Однак потерпілий відповів, що вірша такого не знає. Тоді росіянин порахував до трьох і вистрелив у напрямку голови потерпілого. Після цього Юдін знову почав рахувати до трьох, а хлопець вкотре відповів, що не знає віршів цього автора. Окупант повернув полоненого до виконання демонтажних робіт.

Надалі Юдін також залякував інших військовополонених, кажучи, що ставлення до україномовних буде ще гірше ніж до вже згаданого потерпілого.

Про підозрюваного відомо, що він служив начальником групи з роботи з особовим складом військової частини 5389 (376-й окремий батальйон оперативного призначення Росгвардії).

Коментарі

11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.
12:00
Відомий львівський лікар пройшов стажування у провідній клініці США
Завідувач відділення кардіології та реперфузійної терапії лікарні Святого Пантелеймона Василь Процько повернувся зі стажування у Сполучених Штатах Америки та поділився враженнями від поїздки.