Польські фермери висипали зерно з вантажного вагону

Вранці 20 лютого польські протестувальники посилили протести поблизу ПП “Медика-Шегині”. Фермери перекрили залізницю. А крім того розсипали збіжжя з вантажного вагону на колії.

20.02.2024
Польські фермери висипали зерно з вантажного вагону

Про це з місця події повідомила кореспондентка “Суспільного”.

“Це реакція на наплив збіжжя з України. Це дуже погано. Люди в розпачі і не можуть стриматись. Ніхто цього не контролює: ні польська влада, ні українська”, — каже співорганізатор протесту польських фермерів Роман Кондрув.

За його словами, протестувальники висипають збіжжя “через емоції”.

“Не маємо впливу на людей, вони не можуть витримати і висипають. Ми є банкротами, бо все звозять з України неконтрольовано”, — додає співорганізатор протесту.

На місце події приїхала поліція. Відтак менш ніж через пів години польські фермери розблокували залізницю.

Нагадаємо, у Польщі фермери 9 лютого розпочали загальнонаціональний страйк. Акція протесту триватиме щонайменше до 10 березня. Протестувальники закликали громадськість підтримати акцію, щоб зупинити «неконтрольоване надходження товарів з України, які імпортуються через відкриття кордону ЄС з цією країною».

Станом на ранок 13 лютого польські фермери блокували п’ять пунктів пропуску. Також вони мають намір заблокувати всі пункти пропуску на кордоні з Україною.

Окрім того, нещодавно на пункті пропуску в Дорогуську виявили потяг з українською кукурудзою, яка зігнила через запроваджені обмеження на ввезення агропродукції з України.

До слова, начальник Львівської ОВА Максим Козицький прокоментував можливість бойкоту польських товарів. Очільник області наголосив, що відносини потрібно вибудовувати не з позиції сили, а на взаємоповазі і спільних цінностях.

Коментарі

11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.
12:00
Відомий львівський лікар пройшов стажування у провідній клініці США
Завідувач відділення кардіології та реперфузійної терапії лікарні Святого Пантелеймона Василь Процько повернувся зі стажування у Сполучених Штатах Америки та поділився враженнями від поїздки.