Моравецький заявив про готовність Польщі накласти ембарго на інші агропродукти з України

Польща накладе ембарго на чергові українські агропродукти, якщо влада країни «підійматиме градус напруги у суперечці навколо збіжжя».

20.09.2023
Моравецький заявив про готовність Польщі накласти ембарго на інші агропродукти з України
Очільник польського уряду Матеуш Моравецький

Про це зазначив очільник польського уряду Матеуш Моравецький в ефірі Polsat News.

Відповідним чином польський чиновник відповів на запитання щодо ставлення Варшави до планів Києва по запровадженню ембарго на імпорт польських овочів до України як дзеркального кроку на ембарго українського збіжжя до Польщі.

«Я попереджаю українську владу: якщо вони загострюватимуть цей конфлікт таким чином, то ми додаватимемо чергові продукти (з України – ред.) під заборону на ввезення на територію Польщі», – заявив Моравецький.

Він зазначив, що «Польща зробила дуже багато для України, яка бореться з російським агресором, а тому очікує від Києва на розуміння інтересів Польщі».

«Це означає, що, звичайно, ми поважаємо всі проблеми з українського боку, але для нас найважливішими є інтереси нашого фермера, інтереси польського аграрного сектору»,– підкреслив голова Ради міністрів Польщі.

Він підкреслив, що «Польща не погоджується на жодні позови, які спрямовуються проти Варшави (скарга України в СОТ – ред.)». Він додав, що це означає «нерозуміння з боку України, наскільки польський аграрний ринок був дестабілізований (українським збіжжям – ред.)».

Моравецький наголосив, що польська влада «поступила правильно, запровадивши одностороннє ембарго на польське збіжжя».

Нагадаємо, президент Польщі Анджей Дуда, коментуючи “зернову кризу”, порівняв Україну з потопельником, який хапається за все і може потягнути за собою на глибину інших.

 

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.