60 вагонів з кукрудзою згнили на кордоні з Польщею через ембарго

На пункті пропуску в Дорогуську виявили потяг з українською кукурудзою, яка зігнила через запроваджені обмеження на ввезення агропродукції з України.

14.02.2024
60 вагонів з кукрудзою згнили на кордоні з Польщею через ембарго
Фото умовне

Про ці вагони стало відомо під час поїздки заступника міністра сільського господарства Польщі Міхала Колодзейчака до Дорогуська, де польські фермери блокують ввезення української агропродукції. Учасники протесту показали урядовцю 60 вагонів з гнилим зерном кукурудзи, повідомляє Lviv.media.

Виявилося, що вони стоять на тамтешній залізничній станції з квітня минулого року, коли уряд Польщі запровадив ембарго на імпорт сільгосппродукції з України.

Спочатку цю кукурудзу планували відправити на біогазовий завод. Але зараз вона перебуває в такому стані, що не придатна для жодного промислового використання.

Тепер цю кукурудзу просто треба викинути, вважає Колодзейчак. Однак зробити це нелегко, бо агропродукція стоїть майже рік, запліснявіла і зігнила. До того ж у цього потяга немає власника, який міг би забрати його назад, в Україну. «Це — скандал», — схарактеризувати ситуацію польський урядовець.

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.