Норвегія передасть Україні 8 танків Leopard 2

Крім того, країна надасть до 4 танків спеціального призначення та профінансує закупівлю боєприпасів та запасних частин до них.

14.02.2023
Норвегія передасть Україні 8 танків Leopard 2
Фото: умовне

Про це йдеться у заяві на сайті Міноборони Норвегії.

“Оскільки зараз як ніколи важливо підтримувати боротьбу України за свободу, ми вирішили подарувати Україні вісім танків і до чотирьох танків спеціального призначення. Декілька інших країн-союзників також вирішили пожертвувати танки”, – сказав прем’єр-міністр Норвегії Йонас Гар Стьоре.

У Міноборони зазначили, що рішення про пожертвування танків було прийнято після тісного діалогу як з начальником оборонного відомства, так і з іншими європейськими країнами. 

“Війна в Україні наближається до критичної фази, і вони залежать від своєчасної та істотної підтримки. Ми також сприятимемо навчанню та підготовці українських екіпажів танків у Польщі разом з іншими країнами-союзниками. Це пожертвування є важливим і дуже потрібним внеском”, – зазначив міністр оборони країни  Бйорн Арільд Грам.

Крім того, Норвегія також виділить 250 мільйонів крон до фонду ЄС Україна, European Peace Facility. Кошти підуть на боєприпаси та запчастини до Leopard 2. 

“Для норвезької та європейської безпеки життєво важливо, щоб російська агресія проти України не мала успіху”, – додав міністр оборони.

Нагадаємо, Норвегія передала Україні 10 тисяч артилерійських снарядів.

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.