Небезпека російського оточення українських сил у Бахмуті, ймовірно, минула — ISW

Розгортання непрофесійних російських бійців на флангах навколо Бахмута свідчить про те, що Міноборони росії відмовилося від цілі оточити там значну кількість українських сил.

12.05.2023
Небезпека російського оточення українських сил у Бахмуті, ймовірно, минула — ISW

Про це повідомили в американському Інституті вивчення війни (ISW), передає Громадське.

Ймовірно, Міноборони рф почало депріоритизацію цілей у Бахмуті, припинивши набирати каральні підрозділи до групи «Вагнера», щоб відправити їх у район Бахмута.

Схоже, саме це змусило євгена пригожина підвищити активність сил у січні цього року, щоб уже в лютому публічно скаржитися на відсутність підтримки з боку російського оборонного відомства.

У березні та квітні Міноборони на короткий час відправило більше ресурсів на фронт у Бахмут. Це були танки Т-90, повітрянодесантні війська рф та новомобілізовані резервісти.

Пригожин 24 квітня заявив, що міноборони рф розмістило тільки «неякісні» підрозділи для утримання флангів у Бахмуті. Нездатність цих підрозділів виконувати навіть мінімальні цілі свідчить про те, що фланги рф у Бахмуті та інших подібно забезпечених районах фронту, ймовірно, вразливі до контратак українських сил.

«Зміна геометрії бойового простору і розподіл військових сил з боку Міноборони рф вказують на те, що небезпека оточення великих сил Збройних сил України в Бахмуті з боку росії, можливо, минула», — вказують аналітики.

Найімовірніше, сили «Вагнера» будуть продовжувати фронтальні наступи в Бахмуті, що дозволить українським військовим проводити організований відступ із загрозливих районів у межах часткового оточення, а не потрапляти в оточення великою кількістю сил.

 

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.