На Рівненщині затримали росіянку, яка у соцмережах підтримувала агресію рф проти України

Вона мала посвідку на постійне проживання в Україні.

09.05.2023
На Рівненщині затримали росіянку, яка у соцмережах підтримувала агресію рф проти України
Фото: СБУ

Про це повідомили в управлінні СБУ у Рівненській області.

У Рівненській області місцева мешканка була прихильницею військової агресії рф проти України та відкрито пропагувала у заборонених соцмережах та серед своїх знайомих прокремлівські наративи. 

“Вказана особа є активною учасницею проросійських груп та неодноразово серед своїх підписників намагалася знайти однодумців, які також підтримували загарбницьку діяльність путінського режиму”, – розповідають у відомстві. 

У ході проведених обшуків за місцем проживання прихильниці «руського міру» вилучили мобільний телефон, який використовувався для розповсюдження антиукраїнських матеріалів.

За даними слідства, жінка є громадянкою рф та має посвідку на постійне проживання в Україні.

Їй повідомили про підозру за ч. 2 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (Виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників). Матеріали справи скеровано до суду.

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.