На Львівщині розпочнуть вакцинувати диких тварин проти сказу

Майже 3 тисячі доз вакцини від сказу для диких тварин розповсюджуватимуть наземним методом (вручну) на території населених пунктів Дрогобицького району.

12.09.2023
На Львівщині розпочнуть вакцинувати диких тварин проти сказу

Як повідомляє пресслужба Львівської ОВА, масштабну вакцинацію розпочинають з 13 вересня в межах осінньої кампанії пероральної імунізації диких тварин проти сказу.

Відповідне рішення у вівторок, 11 вересня, прийняли у Дрогобицькій районній військовій адміністрації на засіданні Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії під головуванням першого заступника РВА Романа Шлярпа.

У районі створять 5 робочих груп з поширення вакцинальних приманок, до складу яких входитимуть ветеринарні лікарі, спеціалісти органів місцевого самоврядування, фахівці лісомисливських господарств і користувачі мисливських угідь. У кожній громаді працюватиме одна робоча група.

Як зазначили фахівці Держпродспоживслужби, всього передбачили 2975 доз, які розкладатимуть у районі на площі 119 квадратних кілометрів, зокрема в польових і лісових угіддях, обабіч доріг і поза межами населених пунктів та водойм.

«Це дуже важливий захід з попередження поширення сказу, адже з початку року на Дрогобиччині було зафіксовано аж 14 таких випадків», – зазначив  Шлярп.

В середньому на 1 кілометр квадратний розраховано 25 приманок, які мають вигляд брикетів розміром 3×5 зі специфічним запахом. Там, де зафіксовані спалахи сказу, розкладатимуть більшу кількість вакцини на відстані. Під час поїдання тварина прокушує капсулу й таким чином отримує щеплення.

“Жителів району просять не брати приманки руками, не руйнувати та не переносити в інші місця”, – зазначили у дописі.

Коментарі

11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.
12:00
Відомий львівський лікар пройшов стажування у провідній клініці США
Завідувач відділення кардіології та реперфузійної терапії лікарні Святого Пантелеймона Василь Процько повернувся зі стажування у Сполучених Штатах Америки та поділився враженнями від поїздки.