На Буковині судитимуть чоловіка, який організував крадіжку 22 авто в Німеччині

У 2016 році чоловік організував злочинну групу з п’яти осіб.

04.05.2023
На Буковині судитимуть чоловіка, який організував крадіжку 22 авто в Німеччині

Про це повідомляє поліція Чернівецької області.

Міжнародну злочинну групу у жовтні 2016 році організував 38-річний житель обласного центру. До викрадення автомобілів він залучив ще чотирьох буковинців, які на той час перебували на заробітках в Німеччині. За один рік зловмисники встигли викрасти 22 автівки.

Чернівчанин виступав у ролі керівника групи, який розподіляв обов’язки між її членами. Він займався підбором автомобілів, підшукував місця збуту викрадених автівок у Польщі та контролював дії учасників групи телефоном.

“У його обов’язки входило транспортування викрадених автівок, а в окремих випадках, їх супровід до місць збуту. Зловмисників цікавили переважно автомобілі «Mercedes-Benz Sprinter» та «Mercedes-Benz Viano»”, – розповідають у поліції.

Правоохоронці довели причетність організатора та членів угруповання до 22 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами, які належали фізичним і юридичним особам Німеччини, а також до одного незакінченого замаху на злочин. Сім автомобілів зловмисники продали. Вони спричинили збитків потерпілим на суму 5 мільйонів 50 тисяч гривень.

У 2017 році один із фігурантів загинув у дорожньо-транспортній пригоді на території Польщі, ще двох порушників засудили у Німеччині. Організатора та ще одного виконавця судитимуть на території України. Їм інкримінують вчинення чотирьох кримінальних правопорушень. Зловмисникам загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.