Місія ООН задокументувала загибель понад восьми тисяч цивільних через агресію рф в Україні

В ООН наголосили, що це індивідуальні випадки, які місія змогла верифікувати станом на 15 лютого 2023 року, а фактична кількість жертв значно вища.

22.02.2023
Місія ООН задокументувала загибель понад восьми тисяч цивільних через агресію рф в Україні
Фото: умовне

Моніторингова місія ООН в Україні задокументувала загибель щонайменше 8 006 цивільних людей і поранення 13 287 протягом останніх 12 місяців внаслідок повномасштабної війни, яку почала росія. Серед них 487 загиблих і 954 поранених дітей. Про це повідомляє “Радіо Свобода”. 

“Ці цифри, що ми оприлюднюємо сьогодні, демонструють втрати й страждання, яких зазнали люди від початку збройного нападу росії 24 лютого минулого року; страждання, які я бачив на власні очі, коли відвідав Україну в грудні. І наші дані – це лише верхівка айсберга. Страждання цивільного населення є нестерпним”, – заявив 21 лютого верховний комісар ООН з прав людини Фолькер Тюрк.

Він зауважив, що зусилля, спрямовані на встановлення відповідальності й правосуддя за порушення міжнародного права, мають бути посилені та поглиблені. Крім того, в ООН наголосили на важливості того, щоби жертви могли отримати доступ до репарацій і практичної допомоги, якої вони гостро потребують, не чекаючи на результати офіційних судових проваджень.

В Управлінні верховного комісара ООН із прав людини вказують на те, що більшість зафіксованих втрат спричинені застосуванням вибухової зброї з великою зоною ураження, включаючи обстріли з важкої артилерії та реактивних систем залпового вогню, а також ракетними та авіаударами.

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.