Українці хочуть додому, але їхати з Польщі не поспішають

Біженці з України в Польщі. 88% українських біженців у Польщі хочуть повернутися додому, з них 17% готові зробити це впродовж найближчих 3 місяців. Ще 71% має намір повернутися в майбутньому.

19.07.2023
Українці хочуть додому, але їхати з Польщі не поспішають

Як повідомляє “Ukrayina.pl”, такі дані нового дослідження Агентства ООН у справах біженців, проведеного з квітня по травень 2023 року. Збір даних проводив Ipsos SA Switzerland. Всього за допомогою телефонного опитування були опитані 500 респондентів.

Біженці хочуть додому: скільки з них планує повернутись

Загалом опитування показало, що лише невеликий відсоток респондентів планує повернутися України постійно в межах найближчих трьох місяців. Проте більшість із опитаних виявили бажання повернутися в Україну в майбутньому. Наміри повернутися залишилися стабільні з часом.

Учасники опитування відповіли так щодо повернення в Україну:

  • 17% – планують повернутися протягом найближчих 3-х місяців;
  • 71% – мають намір повернутися одного дня в майбутньому;
  • 8% – поки не знають;
  • 4% – не планують повертатися в Україну.

31% опитаних хоче возз’єднатися з родиною в Україні, 66% бажають повернутися до своєї країни і жити у власному культурному середовищі. 88% респондентів планують повернутися до того самого місця, де вони жили до 24 лютого 2022 року.

Коментарі

11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.
12:00
Відомий львівський лікар пройшов стажування у провідній клініці США
Завідувач відділення кардіології та реперфузійної терапії лікарні Святого Пантелеймона Василь Процько повернувся зі стажування у Сполучених Штатах Америки та поділився враженнями від поїздки.