Курортне селище Славське на Львівщині отримало нову назву

Сьогодні, 29 червня, Верховна рада України затвердила перейменування селища Славське. За відповідне рішення проголосував 251 депутат.

29.06.2023
Курортне селище Славське на Львівщині отримало нову назву

Як повідомляє пресслужба Львівської ОВА, тепер населений пункт отримав назву Славсько.

“Чому Славсько, а не Славське? Бо Славсько було споконвіку! Сьогодні депутати Верховної Ради України повернули селищу історичну назву!”, – зазначив начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.

“Від сьогодні, – Славсько! Верховна Рада тільки що 251 голосом підтримала ініціативу нашої громади по заміні радянської назви селища Славське, та поверненню старої історичної назви – Славсько! Вітаємо і дякуємо всім причетним!“, – додав голова Славської об’єднаної територіальної громади.

Ініціатива про перейменування з’явилась ще у 2020 році, тоді на селищна рада проголосувала за перейменування населеного пункту зі Славське на Славсько. У липні 2022 на засіданні Львівської обласної ради ініціативу про зміну назви на Славсько підтримали.

Нагадаємо, Національна комісія зі стандартів державної мови рекомендує розглянути можливість перейменування низки міст України. Зокрема, місто Червоноград на Львівщині також планують перейменувати. 

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.