Екснардеп Святаш радив росіянам обстріляти найбільший в Україні нафтопереробний завод

Служба безпеки України оголосила підозру в державній зраді колишньому нардепу Дмитру Святашу.

08.05.2023
Екснардеп Святаш радив росіянам обстріляти найбільший в Україні нафтопереробний завод

У 2002-2019 роках Святаш був народним депутатом України Верховної ради України і членом політичних партій «Відродження» та «Партія регіонів». Діяльність останньої в Україні  заборонена рішенням суду у зв’язку з її антиукраїнською позицією, пише “Судовий репортер”.

Сам Святаш із листопада 2019-го переховується від слідства у кримінальних провадженнях і на підконтрольній українській владі території не перебуває. 

Маючи проросійську політичну позицію та українофобні ідеологічні мотиви і перебуваючи в росії, Святаш спілкувався зі своїм однодумцем Олегом Царьовим, також біглим екснардепом. Знаючи про зв’язки Царьова з високопосадовцями рф міністерства оборони рф, Святаш почав повідомляти йому актуальну інформацію про обстановку в Україні.

Так, 31 березня 2022 року, о 22 год. 27 хв. Святаш передав Царьову отримані від керівництва Кременчуцького нафтопереробного заводу ПАТ «Укртатнафта» відомості про успішну роботу підприємства та про впевненість керівників у тому, що їх потужності не будуть обстріляні Росією. Святаш водночас наголосив Царьову, що Кременчуцький НПЗ треба знищити, щоб позбавити підрозділи Збройних Сил України на території Донецької та Луганської областей забезпечення пальним. 2 квітня 2022-го російська армія обстріляла завод.

Того ж дня Святаш передав Царьову отримані від керівництва підприємства детальні відомості про результати обстрілу, пошкоджені та знищені об’єкти та можливості їх відновлення.

За державну зраду в умовах воєнного стану Святашу загрожує 15 років увʼязнення або довічно.

 

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.