Екскомандира львівського “Беркуту” Ростислава Пацеляка судитимуть

Працівники ДБР завершили розслідування кримінального провадження щодо колишнього командира Львівського батальйону міліції особливого призначення «Беркут» Ростислава Пацеляка та помічника начальника штабу цього підрозділу.

10.04.2024
Екскомандира львівського “Беркуту” Ростислава Пацеляка судитимуть

Як повідомляє пресслужба Державного бюро розслідувань, затримані майже рік тому ексберкутівці підозрювались в організації вбивств учасників масових акцій протесту в середмісті Києва.

18 лютого 2014 року вони безпосередньо сприяли вбивству трьох активістів, спричиненню тілесних ушкоджень різного ступеня тяжкості понад 100 учасникам акції протесту, у тому числі 10-м — вогнепальні поранення.

Зокрема, слідчі встановити, що Пацеляк, діючи за вказівкою керівництва столичної міліції, віддав наказ своїм підлеглим отримати патрони зі свинцевою картеччю, спорядити їх до помпових рушниць і вести невибіркову стрільбу по активістах допоки ця картеч не закінчиться.

Також слідство з’ясувало, що командир батальйону має російське громадянство.

“Тому очевидно, що він як громадянин російської федерації діяв в її інтересах, обравши найкривавіший спосіб розправи з активістами за їх громадянську проукраїнську позицію“, – йдеться у повідомленні.

Беркутівці обвинувачуються за цілою низкою статей кримінального кодексу.

“Щоб ускладнити роботу слідчих ДБР та проведення балістичних експертиз, помічник начальника штабу за вказівкою командира батальйону привласнив знаряддя вчинення злочину – вогнепальну зброю та приховав її. Однак, хоча й через 9 років, але правосуддю вдалось наздогнати командира та затримати“, – додали в ДБР.

Наразі Ростислава Пацеляка позбавили українського громадянства, арештували майно, як і майно помічника начальника штабу.

Коментарі

11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.
12:00
Відомий львівський лікар пройшов стажування у провідній клініці США
Завідувач відділення кардіології та реперфузійної терапії лікарні Святого Пантелеймона Василь Процько повернувся зі стажування у Сполучених Штатах Америки та поділився враженнями від поїздки.