Екскомандир львівського “Беркута” має два російські паспорти

Колишнього командира львівського “Беркута” Ростислава Пацеляка, який нині перебуває під слідством у справі щодо протидії акціям протесту на Майдані, нещодавно позбавили українського громадянства.

10.10.2023
Екскомандир львівського “Беркута” має два російські паспорти

Про це повідомляє Watchers посилаючись на власні джерела, дані, оголошені у відкритому судовому засіданні та відкриті російські бази даних.

Виявилося, що Пацеляка понад 20 років має два паспорти РФ: внутрішній та закордонний, від яких він не відмовився. Окрім того, він є дійсним військовослужбовцем запасу Росії і має спеціальне звання – лейтенант юстиції, а в український “Беркут” прийшов після служби в російській міліції.

13 вересня, під час розгляду клопотання щодо продовження терміну тримання під вартою Пацеляка, прокурор у справі надав суду рішення Державної міграційної служби України про позбавлення його громадянства України. Бо, як виявилося, у нього є російські паспорти.

За інформацією джерела Watchers, ще 26 квітня 2002 року Ростислав Пацеляк отримав внутрішній російський паспорт. Причиною отримання було вказано: обмін паспорта СРСР. Пізніше, 4 січня 2003, Ростислав Пацеляк отримав також закордонний паспорт РФ. Попрацювавши в силових структурах РФ, він переїхав в Україну, де одразу влаштувався на службу у міліцію. 22 вересня 2003 року, не зважаючи на наявність в нього паспорта Росії, рішенням ГУ ДМС у Львівській області Пацеляку надали громадянство України.

Ростислав Пацеляк у 1998-2000 років навчався в Далекосхідному юридичному інституті МВС РФ, у 2000-2003 років проходив службу на різних посадах в УВС Хабаровського краю РФ.

Під час Революції Гідності львівський батальйон “Беркута” під командуванням Пацеляка брав участь в одному з найжорстокіших розгонів протестів на Майдані 18 лютого 2014 року разом з харківським “Беркутом”. Розігнаних демонстрантів оточували й били, навіть якщо ті не чинили опір. Багато з них були затримані та оголошені підозрюваними в масових заворушеннях. Загалом того дня від рук силових підрозділів та тітушок-кримінальників у Києві загинули щонайменше 23 протестувальники.

Ростиславу Пацеляку, який зараз перебуває у слідчому ізоляторі, інкримінують перевищення службових повноважень, перешкоджання мирним мітингам, перешкоджання журналістській діяльності та насильство щодо державних і громадських діячів.

Коментарі

11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.
12:00
Відомий львівський лікар пройшов стажування у провідній клініці США
Завідувач відділення кардіології та реперфузійної терапії лікарні Святого Пантелеймона Василь Процько повернувся зі стажування у Сполучених Штатах Америки та поділився враженнями від поїздки.