Для школи кобзарського мистецтва у Львові оголосили збір на дитячі бандури

Небайдужих просять долучитись до збору коштів на закупівлю 4 дитячих бандур та ремонту 10-15 старих бандур.

05.03.2024
Для школи кобзарського мистецтва у Львові оголосили збір на дитячі бандури

Про це повідомила Анастасія Войтюк, бандуристка, лідерка фольк ф’южн гурту Troye Zillia, керівниця організації Unbeaten Path.

Я знаю, що таке грати на старій бандурі і що таке мати хороший інструмент. В дитинстві я 14 років грала на позиченій бандурі (дякую друзям сім’ї, які позичили). Вже після закінчення університету я почала заробляти і купила собі власну бандуру…” – йдеться у повідомленні.

За словами Анастасії, її допис у Facebook про бандури – це чудовий прецедент, щоб показати місцевій владі реальні потреби. Зокрема, безліч читачів поділились в коментарях інформацією стосовно малої кількості інструментів у музичних школах.

“Нам часто здається, що світ не чує нас, але світ набагато більший ніж нам здається. Я дуже підбадьорюю всіх викладачів, директорів шкіл сісти і написати якими є реальні потреби в інструментах вашого гуртка, школи, капели – і подати це у форматі звернення до місцевої влади. Так, ми вміємо добре протестувати, але найкращий протест – це дія”, – зазначила бандуристка.

Також Войтюк додала, що хоче, аби цим збором люди показали, наскільки цінна бандура: “Щоб цьому збору позаздрили з інших регіонів, і зробити свої збори і знайшли свої важелі впливу на пошук фінансування для бандури. Щоб ми як суспільство разом придумали як підтримувати бандуру.”

Для Народної капели бандуристів у Львові потрібно зібрати 200 тисяч гривень на закупівлю нових бандур та ремонту старих.

Кошти можна переказати за посиланням на банку.

 

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.