Депутата Київради Трубіцина, який відстоював персону українофоба Булгакова, оголосять у міжнародний розшук

Його обвинувачують в одержанні 1,39 млн грн хабаря.

30.05.2023
Депутата Київради Трубіцина, який відстоював персону українофоба Булгакова, оголосять у міжнародний розшук
Фото: Владислав Трубіцин

У пресслужбі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомили, що депутат Київської міськради від партії “Слуга народу” Владислав Трубіцин, якого обвинувачують в одержанні 1,39 млн грн хабаря, двічі не зʼявився на судове засідання, оскільки виїхав з України і тепер його місцеперебування невідоме. САП подала до Вищого антикорсуду клопотання про міжнародний розшук депутата.

Також обвинувачення вимагатиме сплати всієї застави в розмірі 10 млн 886 тис. грн в дохід держави та клопотатиме про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, щойно його затримають.

Після затримання на початку лютого 2022 року Трубіцину обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою сплати застави в розмірі 14 млн 886 тис. грн. Заставу за нього внесли. Згодом ухвала слідчого судді зменшила розмір застави до 10 млн 886 тис. грн — 2 млн грн переказали для ЗСУ, а 2 млн грн повернули заставодавцю. У червні 2022 розмір застави зменшили до 9 886 000 — 1 млн грн повернули заставодавцю.

У проєкті “Деколонізація. Україна” зазначили, що минулого року Трубіцин писав, що зупинив процес демонтажу пам’ятника Булгакову у Києві.

“З України втік її депутат від Слуги Народу, який дуже активно відстоював персону українофоба Булгакова у Києві. Рік тому він писав, що зупинив процес демонтажу пам’ятника Булгакову. Абсолютно не здивовані”, – зазначають у проєкті.

Нагадаємо, 11 жовтня 2022 року НАБУ і САП скерували до суду справу за обвинуваченням депутата Київради, який очолює одну з постійних комісій Київради, і ще п’ятьох осіб в одержанні 1,39 млн грн неправомірної вигоди за сприяння в організації роздрібної торгівлі у столиці.

Коментарі

11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.
12:00
Відомий львівський лікар пройшов стажування у провідній клініці США
Завідувач відділення кардіології та реперфузійної терапії лікарні Святого Пантелеймона Василь Процько повернувся зі стажування у Сполучених Штатах Америки та поділився враженнями від поїздки.