Близько 40% захоплених росією полонених — це цивільні

90% усіх військовополонених окупанти захопили в перший місяць війни.

27.02.2023
Близько 40% захоплених росією полонених — це цивільні
Фото: умовне

Очільник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов в інтерв’ю “Голосу Америки” заявив, що близько 40% тих, кого росія утримує в полоні, — це цивільні люди, серед яких є навіть діти.

За його словами, у росіян за кількістю військовополонених більше, ніж в України. 

“Плюс страшна трагедія в Маріуполі, коли були змушені всі піти на той крок, на який пішли”, — сказав очільник розвідки.

“Але є й інша, скажімо так, сторона. Не досить широко відома. Близько 40% тих, кого утримують у заручниках, — цивільні люди. Просто цивільні. Тому в принципі зрозуміло, що наша кількість менша. Ми не беремо цивільних у полон. Там купа жінок, на жаль, і дітей, всілякі там старости, поштарі, залізничники, мери, двірники є. Там всі є”, — резюмував він.

 

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.