З російського полону повернулися семеро захисників зі Львівщини

Україна здійснила 50-й обмін полоненими. 31 січня вдалося повернути 207 українців.

01.02.2024
З російського полону повернулися семеро захисників зі Львівщини

Як повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький, серед звільнених військовослужбовців є семеро мешканців Львівщини: Владислав Івахов, Святослав Багрій, Руслан Квас, В’ячеслав Бутрім, Микола Ярема, Василь Велюра та Олег Турчак.

“Інформація доповнюється і я вірю, що назву ще багато імен та прізвищ наших земляків, але вже зараз можу повідомити, що сьогодні з poсійського полону повернулися троє жителів Львівщини“, — зазначив очільник ОВА.

З полону 31 січня були звільнені:

Владислав Івахов з Яворова. Військовий служив у 36 окремій бригаді морської піхоти та був одним із оборонців Маріуполя. Чоловік потрапив у полон у травні 2022 року.

Святослав Багрій з Жидачева. Чоловік захищав Україну в АТО. Є начальником юридичного відділу та депутатом Жидачівської міської ради. Коли почалася повномасштабна війна, захисник пішов добровольцем у лави ЗСУ. Служив у 24 окремій механізованій бригаді імені короля Данила. Потрапив у полон у березні 2022 року під Попасною.

Руслан Квас із Миколаєва Львівської області. Військовий також служив у 24 окремій механізованій бригаді імені короля Данила. Потрапив у полон наприкінці березня 2022 року – поблизу Попасної.

Вʼячеслав Бутрім родом з Новогродівки Донецької області. Чоловік служив у 105 окремій бригаді територіальної оборони. З травня 2023 року перебував у полоні. Через напад РФ мама захисника змушена була шукати прихисток у Новояворівську. Син вже їде до неї.

Микола Ярема зі села Карів. На початку повномасштабного вторгнення захисник пішов добровольцем у Великомостівську прикордонну частину. У травні 2022 року пропав безвісти. Пізніше рідних сповістили, що Микола у полоні.

Василь Велюра зі села Боянець. Чоловік був учасником бойових дій, а після 24 лютого 2022 року воював у лавах 24 окремої механізованої бригади імені короля Данила. У полоні перебував з березня 2022 року.

Олег Турчак із Зимноводівської громади також повертається додому після тривалого перебування в полоні.

Як повідомив керівник Офісу президента Андрій Єрмак, 207 українців, яких повернули з полону, — це воїни ЗСУ, Нацгвардії, ДПСУ, Нацполіції — рядові, сержанти та офіцери. Серед них багато оборонців Маріуполя, військових, що були на “Азовсталі”, острові Зміїний, Донецькому, Запорізькому, Харківському, Луганському, Херсонському та Сумському напрямках.

“Серед врятованих військовослужбовців цього разу 95 представників Збройних Сил України, 56 нацгвардійців, 26 прикордонників, 29 воїнів Територіальної оборони та один представник Національної поліції України”,повідомили у Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими.

Зазначається, що 180 оборонців, які повертаються додому — з рядового та сержантського складу, ще 27 — українські офіцери. Щонайменше 36 з них мають поранення або серйозні хвороби. Найстаршому зі звільнених оборонців вже виповнився 61 рік, а наймолодшому невдовзі буде 21.

Коментарі

11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.
12:00
Відомий львівський лікар пройшов стажування у провідній клініці США
Завідувач відділення кардіології та реперфузійної терапії лікарні Святого Пантелеймона Василь Процько повернувся зі стажування у Сполучених Штатах Америки та поділився враженнями від поїздки.