Блокування доріг перед пунктами пропуску – це форма польської демократії?

Після публікації частини перевізників, власники яких тією чи іншою мірою підтримують “страйкарів” мав дуже цікаву дискусію з одним із них в приватних повідомленнях.

22.11.2023
Блокування доріг перед пунктами пропуску – це форма польської демократії?

Отож чим обгрунтовував бенефеціар однієї із компаній, що потрапила до списку, необхідність виключення її звідти:

  • компанія возила гуманітарну допомогу в Україну майже 8 місяців, в тому числі аж до Харкова;
  • його фірма не колаборує з росією;
  • в нього особисто проживала сім’я українців після початку повномасштабного вторгнення.

На ці аргументи спробував йому пояснити, що включення його фірми до списку жодним чином не повязано з колаборацією чи не підтримкою України, а лише з тим, що він підтримує страйк. За всю надану допомогу українцям щиро вдячний. При цьому я запропонував йому особисто розмістити в себе на сторінці в соцмережах та на сайті фірми заяву про засудження блокування кордону Комітетом захисту перевізників і роботодавців у сфері транспорту.

Далі від нього було пояснення, яке ще раз засвідчило різне розуміння “блокувальниками” чи тими, хто їх підтримує ситуації: “В Польщі маємо демократію, свободу слова. Ті люди, які там страйкують мають право на те. Моя думка не важлива. Хто хоче той страйкує…”

Колись один французький письменник сказав: “Моя свобода розмахувати руками закінчується там, де починається ніс сусіда”. І проблема страйкарів полягає саме в нерозумінні цього. НЕ МОЖУТЬ ВОНИ БЛОКУВАТИ ДОРОГИ ПЕРЕД МІЖНАРОДНИМИ ПУНКТАМИ ПРОПУСКУ, БО ПОРУШУЮТЬ ПРАВА ІНШИХ ГРОМАДЯН.

P.S. Оскільки польські страйкарі ніяк сі не вспокоють, і дають різні інтерв’ю польським та іноземним ЗМІ, пишуть різну єресь в соцмережах (часом навіть у закритих групах), мало того самі часом дають інформацію для справедливого ставлення (не можуть ж одні бути занесені до “чорних” списків, а інші ні), довелось скласти ще додатковий перелік.

P.p.s. Роботу продовжуватиму до повного розблокування кордону.

Левко Прокіпчук, екс-начальник Львівської митниці ДФС

Джерело

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.