В Україну повернулася 31 дитина, вивезена раніше до Криму та росії

росіяни вивезли їх з окупованих територій у росію та анексований Крим.

09.04.2023
В Україну повернулася 31 дитина, вивезена раніше до Криму та росії

В Україну 8 квітня повернули ще 31 дитину. Про це повідомили «Укрінформ» та благодійна організація Save Ukraine.

Так, 24 дитини перебували в оздоровчих таборах Євпаторії, ще 7 — у Воронежі, Ростові та Бєлгородській області. До цього благодійна організація Save Ukraine змогла повернути в Україну ще 64 дитини, яких росіяни вивезли з Харківської та Херсонської областей.

Виконавчий директор Save Ukraine Микола Кулеба, який до 2021 року був уповноваженим президента з прав дитини, у «Медіацентрі Україна — Укрінформ» пояснив, що кожна місія з порятунку дітей стає дедалі складнішою, адже росіяни влаштовують щоразу довші допити й тяжчі випробування.

Save Ukraine пояснює, що остання рятувальна місія була найскладнішою. Зокрема, через стрес померла бабуся, яка мала повернути двох своїх онуків. Також мамам дітей довелося проходити 13-годинний допит у ФСБ, а російська уповноважена з прав дитини марія львова-бєлова під час пресконференції озвучила перекручену версію подій.

Крім того, розповідає Save Ukraine, у Криму росіяни запросили пропагандистів із каналу «россия 1», щоб зняти постановний сюжет.

«Шлях українських дітей з території рф завжди нелегкий. Будь-якої миті в дорозі можуть виникнути непередбачувані обставини, які ускладнюють порятунок. Але ми не здаємось на півдорозі, адже робимо це заради наших дітей», — розповідає Save Ukraine.

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.