З Франківщини видворили іноземця, який видавав себе за переселенця

У Калуському районі виявили громадянина Республіки Казахстан, який незаконно перебував на території України та видавав себе за ВПО. Його видворили з країни.

14.12.2023
З Франківщини видворили іноземця, який видавав себе за переселенця

Про це повідомляє Міграційна служба Івано-Франківської області.

59-річному чоловікові повідомили про те, що він втратив законні підстави для перебування в Україні та офіційно зобов’язали його упродовж місяця повернутися на батьківщину. Громадянин Казахстану натомість намагався видавати себе за ВПО з регіону, де зараз тривають бойові дії.

Перед повномасштабним  вторгненням рф іноземець навідався в гості до своїх родичів на Донеччині, а з початком активних бойових дій переїхав з ними на Прикарпаття. Згодом родичі повернулися додому на неокуповану територію Донбасу, натомість їхній іноземний свояк і далі розповідав про своє донбаське коріння. Місцеві люди вірили, бо зовнішність і мова чоловіка «органічно» відповідали класичному прізвищу російського походження.

“УДМС в Івано-Франківській області ухвалило рішення про примусове видворення 59-річного казаха за межі України. Правопорушника допровадили до пункту пропуску на державному кордоні з однією з суміжних країн і на цей час він далеко за межами нашої країни”, – йдеться у повідомленні.

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.